28111110 - 021

Search
Close this search box.

فهرست عناوین

هستی ، سرشار از شگفتی ها و پنهان هاست که برای درک و فهم هر نقطه اش، نیاز به نگاهی جست­وجوگر و ژرف­نگر است. هرآنچه در عالم وجود، بود آن به چشم می خورد، دارای حکایت و خصیصه ای است که رازی در خود محصور دارد. یکی از این مخلوقات آفرینش که شگفتی های فراوانی در خود دارد و منشائی برای پراکندن انرژی است، همین سنگ هایی ست که در هر مکان یا فضایی به چشم می نشینند. سنگ ها در انواع مختلفی در عالم وجود دارند که هر کدام، دارای ویژگی منحصری هستند. در این مجال، آموزشگاه جواهرسازی، اندکی از این ویژگی ها را برایتان شرح خواهد داد . با مبحث گوهرشناسی همراه شوید!

سنگ چیست ؟

از دیدگاه علم سنگ شناسی، به موادی که به صورت مذاب درون زمین قرار دارند و در روند مراحلی خاص و طبیعی، بلورین می شوند و لایۀ بیرونی پوستۀ زمین را پدید می آورند، سنگ می گویند. سنگ ها می توانند از یک یا چند نوع کانی شکل یافته باشند. کانی ها در طبیعت، فراوان یافت می شوند که منبع آن ها می تواند متفاوت باشد. برای مثال، منشا تشکیل شان می تواند مواد مذاب درون زمین یا آب های داغ یا گازها باشد. اما نکتۀ قابل ذکر اینکه این فراوانی، در تمام سطح زمین یکسان پراکنده نیست و در برخی از قسمت ها و سرزمین ها، ممکن است بیشتر یافت شود. یا اصلا وجود نداشته باشد؛ به همین علت سنگ ها از منظر ارزشمندی و بها، با یکدیگر متفاوت اند ! البته، این فقط یکی از دلایل ارزشمند شدن و برتری یافتن سنگ ها بر یکدیگر است !

گوهرشناسی

سنگ ها، مصارف بسیاری دارند . در صنایع بسیاری مورد بهره برداری قرار می گیرند، از صنعت تجارت لوکس و اشرافی، مانند جواهرات و تزیینی گرفته تا شهرسازی ، پزشکی و… . یکی دیگر از کاربردهای سنگ ها که امروزه مورد توجه بسیاری از سنگ شناسان قرار گرفته، فارق از زیبایی و صنعتی بودنشان، جنبۀ درمانی آن ها است . به عبارتی، سنگ شناسان بر این اعتقادند که سنگ ها، دارای نیروی جادویی درمانی نیز هستند .همچنین می توانند بر تمام زوایای جسمی و روحی انسان تاثیر بگذارند!

پیدایش سنگ ها

از نخستین روز پیدایش جهان، سنگ ها نیز قدم به جهان هستی گذاشته اند . آن ها همواره این جریان مستمر را همراهی می کنند؛ اما انسان، با توجه به توانمندی هایش، در طی زمان توانسته به کشف این نعمت گرانقدر دست یابد. سنگ ها در خلال زمان مورد توجه قرار گرفته اند و بر اساس فرهنگ ها و باورهای ملت ها ارزش یافته اند . هرچند خواص و انرژی ذاتی و اصالت سنگ ها خصیصه ای پایدار و تغییرناپذیر است. اما نوع نگاه بشر هم در این ارزش پذیری بی تاثیر نبوده است!

سنگ ها در سه نوع رسوبی، دگرگونی و آذرین در طبیعت یافت می شوند . همچنین بسته به همین منشاء پیدایش، بهای خود را به دست می آورند. گفته می شود که توجه به سنگ ها و ارزش آنها، اولین بار به وسیلۀ یک فرد بریتانیایی و در سال 1897 صورت گرفته است.

گوهرشناسی

شناخت سنگ ها

برای شناخت سنگ ها، نیاز است که علم آن را کسب کنیم. علم سنگ ها، توانایی ارزش گذاری و دانش کاربرد آن ها را به ما می آموزد. ارزشمندی سنگ ها، بسته به مشخصات، ترکیبات ، نقش و کاربرد سنگ ها متغیر است و از روی این مولفه ها بهای آن ها تعیین می شود!

دلیل اهمیت یافتن گوهرشناسی

اینکه چرا گوهر شناسی در قرن اخیر مورد توجه قرار گرفته و مطالعات بسیاری روی آن ها صورت می گیرد، علل متفاوتی دارد. یکی از دلایل عمده در این خصوص ، یافتن ذخایر طبیعی کشف نشده است. از دیگر دلایل مهم، مسائل ژئوفیزیکی است؛ همچنین از این مواد طبیعی می توان استفاده های بسیار ارزشمند دیگری در صنایع تزیینی، عمرانی، پزشکی و … کرد. یکی از رشته هایی که در سال های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته، چاکراتراپی و انرژی درمانی است.

امروزه، یکی از شاخه هایی که از علم زمین شناسی بسیار مورد توجه قرار گرفته، رشتۀ گوهرشناسی است. در این رشته، به شناخت گوهر ها، طبقه بندی و ارزشمندی  آن ها پرداخته می شود. از منظر گوهر شناسی، سنگ ها به قیمتی، نیمه قیمتی ، طبیعی و مصنوعی، تقسیم می شوند.

فاکتورهای ارزش گذاری بر روی سنگ ها و گوهرها

سنگ ها اصولا بر اساس ساختار کریستالی، ضریب شکست، وزن مخصوص و دیگر عناصر و مولفه ها، ارزش گذاری می شوند.

گوهرهای قیمتی

گوهرهای قیمتی در دسته بندی سنگ های نایاب، کریستالی، مقاوم و پرجلوه قرار می گیرند. این گوهر ها در میان هزاران گوهری که در طبیعت وجود دارد، کمیاب تر و خیره کننده ترند. الماس، یاقوت، زمرد، گراندیریت، پینیت و طلا، در این دسته قرار می گیرند.

آموزش گوهرشناسی

گوهرهای نیمه قیمتی

قسمت اعظم گوهرهای نیمه قیمتی را کوارتز (دومین مادۀ کانی فراوان زمین) تشکیل می دهد. عقیق، کهربا، آمیتیست، آکوامارین، دلربا ( آونتورین)، یمانی، کریزوکولا، سیترین، گارنت (حجر سیلان)، هماتیت، یشم، جاسپر، کهربای سیاه، کونزایت، لاجورد، مالاکیت، قمر، ابسیدین، زبرجد، رودونیت، سنگ خورشیدی، چشم ببر، تانزانیت، توپاز، فیروزه و  تورمالین، در دستۀ گوهر های نیمه قیمتی قرار می گیرند.

جالب است خصوصیات سنگ های نیمه قیمتی مثل فیروزه را بدانید:

همین الان ببین : فیلم خواص سنگ های فیروزه

نکته ای که در خصوص گوهر های قیمتی و نیمه قیمتی باید مد نظر داشته باشید این است که هرچند این دو از لحاظ قیمت و ظاهر با هم تفاوت هایی دارند ؛ به طور الزام،  گوهر های نیمه قیمتی، کم کارایی تر نیستند و چه بسا در مبحث انرژی درمانی، نقش بسیار تاثیرگذارتری را نسبت به گوهر های قیمتی ایفا کنند.

شناخت انواع گوهر ها

گوهر های مصنوعی

نوع دیگری از سنگ ها که امروزه در دسترس اند، سنگ مصنوعی نام دارد که از ترکیب سنگ های طبیعی با برخی مواد شیمایی به دست می آید. این سنگ ها از لحاظ ظاهر، کاملا شبیه به اصل خود هستند؛ اما از لحاظ وزن و قیمت، بسیار پایین ترند. سنگ های مصنوعی نیز مصارف بسیاری دارند و در جاهای زیادی از آن ها استفاده می شود. یکی از دلایلی که جوامع به ساخت سنگ های مصنوعی روی آوردند، جلوگیری از استخراج بی تفکر و غیرمعقول سنگ طبیعی و حفظ آن ها بود.

از سنگ های مصنوعی در صنعت جواهرسازی بسیار استفاده می شود تا هم هزینۀ کمتری بابتشان پرداخت شود و هم جلوۀ مورد نظر را به طلای یا نقرۀ مربوطه ببخشد.  البته گفتنی است که برای تشخیص این گوهر ها از اصل آن، نکاتی وجود دارد؛ همچنین از این سنگ ها در صنایع ساختمانی ، عمرانی، ارتباطی، تکنولوژی، لیزرهای پزشکی و … نیز استفاده می شود.

چگونگی ارزش گذاری بر گوهر های قیمتی و  نیمه قیمتی

هر گوهری، با توجه به جلوه، اندازه، فراوانی آن در طبیعت و محبوبیتش در جوامع و حتی صنعت مد، قیمت گذاری می شود. ناگفته نماند که نوع تراش این گوهر ها نیز می تواند تاثیر زیادی در میزان ارزشمندی آن ها داشته باشد و چه بسا قیمتی گزاف تر نسبت به گوهر های هم طراز خود بگیرند.

گوهر های مصنوعی

واحد اندازه گیری گوهر ها

گوهر ها با توجه به نوع و خصوصیاتشان، با واحدهایی نظیر قیراط، اونس، مثقال، گِرِین و گرم، اندازه گیری می شوند.

خواص درمانی گوهر ها

از سال ها پیش ، مکتب ها و فرهنگ های متفاوتی به تاثیر درمانی سنگ ها معتقد بوده اند و از آن ها برای پاکسازی روح و جسم خود بهره می برده اند . اعتقاد به کاربرد درمانی گوهر ها در باور شرقی ها و شرق دور وجود داشته و آنها هر گوهری را برای چیزی مناسب می  دانسته اند ؛ هرچند برخی از سنگ شناسان و پژوهشگران این امر را تلقین به شمار می آورند و به نقش درمانگر گوهرها معتقد نیستند؛ اما بزرگان بسیاری نیز بوده و هستند که نظری کاملا مخالف دارند و معتقدند که نوعی انرژی در گوهر ها و طبیعت وجود دارد که نارسایی های جسمی و روحی را پالایش می کند و به ایجاد احساس امنیت، قدرت و احساسات مثبت دیگر، کمک شایان توجهی می کند.

دیگر نقش های رشته گوهرشناسی

گوهرشناسی علاوه بر نقش جلابخشی به تزیینات، پیشرفت صنایع، تولیدات و موارد درمانی، می تواند در ارتقاء صنایع دیگر نیز کاملا کاربردی و تاثیرگذار باشد؛ برای مثال، اگر از این علم به صورت درست بهره گرفته شود و بتوان از آن در معماری شهری نیز بهرۀ کافی  برد، می توان با  زیباسازی چهرۀ شهر توسط انوع سنگ ها، جلوه ای دیدنی و جذاب به محیط بخشید و از این طریق، در بهبود روحیۀ عمومی، گامی مفید برداشت و حتی از این گذر، به صنعت جذب توریست نیز کمک کرد ؛ چراکه یکی از مهم ترین دلایل هر  گردشگر برای سفر، دیدن کردن از مکان های تاریخی و معماری های متمایز است.

اگر علاقه دارید بیشتر در مورد گوهرشناسی بدانید شما در کلاس های جواهرسازی آموزشگاه جواهرسازی، به طور کامل با انواع گوهر ها و سنگ ها آشنا شده و همچنین می توانید با این گوهر ها آثاری جذاب و زیبا خلق کنید.

پایان بخش :

گوهرشناسی + عکس

Advertisement

.

  ۳ کلاس برتر دوره های آموزشی تصویرگران پویا اندیش - مدارک معتبر و قابل ترجمه

کلاس های آموزش جواهرسازی کلاس های آموزش طراحی جواهرات دستی    کلاس های آموزش طراحی جواهرات دستی

5/5 - (25 امتیاز)

مطالعه بیشتر :

طلای آب شده چیست ؟
خواص درمانی سنگ ها
زیور آلات مهره ای
انواع نقره به کار رفته در جواهرات
استفاده از مواد جایگزین در جواهرسازی مدرن
نگهداری سنگ های قیمتی
عوامل موثر در ارزشگذاری سنگ‌های قیمتی رنگی
چگونه یک برنامه بازاریابی و فروش جواهرات برای کسب و کار جواهر خود ، ایجاد کنید؟
پردازش و بهسازی گوهرها با حرارت
آموزش تکنیک های جواهر سازی با مهره و سنگ
10 ترفند عالی برای ساخت زیورآلات
راهنمای سنگ قیمتی
چگونه یک طراح جواهر شوید ؟
مزیت های طراحی جواهرات سفارشی + تصویر
تبدیل تصاویر خطی به مدل های سه بعدی در Matrix
چطور فروش بیشتری در بازار جواهر داشته باشید ؟ + تصاویر
گردنبند متناسب با هر یقه + عکس
جواهرسازی در منزل
آیا می‌دانید جواهرسازی چیست ؟
فلزات مورد استفاده در جواهرسازی
رنگ بندی سنگ قیمتی
ست کردن لباس با جواهرات + تصویر
طراحی جواهر با رایانه + عکس
انواع گردنبند جواهر و ویژگی هایش + عکس
چگونه طراح زیورآلات شویم ؟
فروش جواهرات آنلاین : آنچه شما باید بدانید تا در فروش جواهرات موفق باشید
عناصر ساخت انگشتر + تصاویر
تهیه شده توسط گروه تحقیقاتی جواهرسازی آموزشگاه پویااندیش
نوع آموزش✅ عکس + فیلم
گروه تحقیقاتی :✅ تیم حرفه ای جواهرسازی پویااندیش
نحوه یادگیری ✅ گام به گام و کاربردی
درجه بندی محتوا ⭐⭐⭐⭐⭐

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *